Kosläpp och närproducerad mat

Hej på er alla läsare och välkomna in till bloggen. I våras tog jag med mig mina barn till ett ställe som heter Ärnebäcks Gård. Det var nämligen kosläpp, och detta lyckliga ögonblick för korna, det ville jag visa till mina barn som är 7 och 9 år gamla. Men den egentliga orsaken till att vi åkte dit, det är för att de säljer så fina köttlådor. Det är verkligen närproducerat kött av allra högsta kvalitet, det är så himla prisvärt också. Riktigt fin-fint att Ärnebäcks gård erbjuder dessa tjänster i form av både köttlådor och olika evenemang, såsom kosläpp och westernridning. Jag vill verkligen rekommendera er som befinner er i trakterna kring Örebro, eller Norrköping, att åka dit för att se om inte dessa köttlådor skulle kunna vara någonting för er också. Det är väldigt enkelt och billigt att handla här. För den som vill köpa större kvantiteter så går också detta bra. Djuren på Ärnebäcks Gård har det riktigt bra och blir fint omhändertagna.   

Mina barn tyckte att kosläppet var högst intressant. Lyckliga kor som får rusa och skutta omkring efter att under vintern inte fått vara utomhus. Vilken glädje, och vilket kroppsspråk. Det smittade verkligen av sig på ungarna som pratat mycket om det här, och tjatat om att få åka tillbaks till nästa kosläpp, som sker om några månader. Och så får det väl bli, för jag vill fylla på frysen här hemma med mer kött! Matlagning är ett stort intresse som jag har, och jag väljer bara råvaror med hög kvalitet. Det vet jag att jag får när jag handlar på Ärnebäcks Gård. Kanske man borde prova på westernridning också? Det var allt för idag, tack! 

Du gillar kanske också...